Menu
Menu

Blog

Åhléns presenterar samarbete med Ylva Skarp!

Äntligen får jag berätta om vad jag pysslat med under hösten och vintern; ett fantastiskt kul uppdrag för Åhléns!
Pressreleasen skickades ut häromdagen:

I höst kan du se resultatet av ett spännande samarbete mellan Åhléns och formgivaren och kalligrafen Ylva Skarp. Ylva har skapat en heminredningsserie med vackra budskap, som omfattar två mattor, två kuddar, ett stort fat, en stor flaska och en ljuslampett. Produkterna kommer att säljas i alla Åhlénsvaruhus med start vecka 38.

– Vi är stolta över att kunna erbjuda Ylvas kollektion på våra varuhus. På detta sätt går vi också tillbaka till våra rötter i Insjön, Dalarna där Ylvas företag, liksom Åhléns, en gång grundades. Hennes vackra texter ligger också rätt i tid, då detta just nu är en het inredningstrend, säger Anna Stensland, designchef för Åhléns Hemavdelning .

Kalligrafi är ett mycket traditionellt hantverk med lång historia. Ylva är utbildad på världens enda kalligrafiuniversitet i London. Med bokstäver som sin konstform skapar hon meningsfull konst där budskapet är centralt. Ylvas formspråk är enkelt men underfundigt, vilket ger produkterna ett långt liv – perfekt för att skapa en personlig och ombonad känsla hemma. Kollektionen har en neutral färgskala med vacker grafisk handskrift i svart. Kuddar och mattor är gjorda i jute med detaljer i skinn och de övriga delarna i mjukvitt stengods.

 

Back to Blog

Comments

Leave a reply

Current month ye@r day *

Back to Blog